Kalender 2019!
Overzicht van de weekstages en waar ze doorgaan.Kalender 2019!

Heb je de kalender van 2019 al ontdekt?
Inschrijvingen voor leshellingen en stages zijn vanaf nu mogelijk!

http://www.airsport.be/kalender/kalender-leshelling.html http://www.airsport.be/kalender/kalender-stages.html http://www.airsport.be/kalender/kalender-clubairsport.htmlWat is er nieuw in 2019?

Naast een gevarieerd aanbod van weekstages en weekendstages gaan we vanaf dit jaar ook inzetten op een betere begeleiding van de semiautonome piloten. Naast de Club Reizen en Club 1200, is er vanaf dit jaar ook Club-Semi, een beter kader voor de semiautonome piloot. Meer info hieronder.Waar gaan de weekstages door?

De weekstages zijn toegankelijk voor alle leerlingen voordat ze semi-autonome piloten worden. Dat betekent dat je je zowel als beginner inschrijft maar ook voor een Perf1 of Perf2 stage. De data hieronder zijn effectieve stagedagen. De heen- en terugrit of vlucht is de dag ervoor en erna.

3 t/m 8 maart Stage in Bassano, Italië

We vliegen aan de rand van de Italiaanse Zuid- Alpen, wanneer de rest van de Alpen nog onder dik wit tapijt ligt, is hier de lente meestal al begonnen. Met gras starten en grote landingsvelden, ideaal voor de eerste vluchten van het jaar. We verblijven in Garden Relais, formule kamer met ontbijt, met een spa in het hotel en een landing ernaast. Meer info vind je in de infofiche, op aanvraag.

7 t/m 12 april Stage in Allevard, Frankrijk

We vliegen in Allevard, Montlambert, Chamoux. Afhankelijk van de meteo verplaatsen we ons ook naar Saint-Hilaire of Annecy. We verblijven bij Olga, Maison Bethel in Allevard.


14 t/m 20 april Stage in Gröbming, Oostenrijk

We vliegen in skigebied Amadé. Je hoeft niet te kunnen skiën voor deze stage. We verblijven in half pension in Gröbming. Meer info in de infofiche op aanvraag.


7 t/m 12 juli Stage Saint-Pierre d'Albigny, Frankrijk

We vliegen in Montlambert, Allevard, Chamoux. Afhankelijk van de meteo verplaatsen we ons ook naar Saint-Hilaire of Annecy. We verblijven op camping Lac de Carouge.


11 t/m 16 augustus Stage in Revine, Italië of Ager, Spanje (onder voorbehoud)

We vliegen ofwel in Revine, Farra d'Alpago en Feltre, waar we verblijven op camping Lago di lago. Deze camping bevindt zich aan het meer in Revine. Ofwel trekken we naar Ager, en verblijven we op Camping Vall d'Ager.


27 oktober t/m 1 november Stage in Leptokaria, Griekenland

We vliegen rond de Olympusberg en aan de kust.
We verblijven in een hotel. Formule kamer met ontbijt. Meer info in de infofiche op aanvraag.Clubreizen

Je bent een semi-autonome piloot en je hebt nog nood aan iemand met ervaring die een oogje in het zeil houdt, je op het juiste moment op de juiste plaats brengt en je uitleg geeft over de site en meteo? Of je vliegt gewoon graag in groep met mensen die je al kent? Dan is een clubreis de perfecte formule voor jou. Dit is geen stage en alleen toegankelijk voor semi-autonome en gebrevetteerde piloten.

Club-Semi

Parallel met de stage gaat er een extra gebrevetteerde piloot of monitor mee om de groei naar autonome piloot te ondersteunen. Concreet wil dit zeggen dat er iemand mee opvolgt wat het vliegplan is, wat je waar wil doen in functie van de meteo. Op vraag kan een start of landing geobserveerd worden of wordt er mee gevlogen. De thermiek zoeken we samen met jou, en we volgen je progressie op. Dit is uiteraard geen stage, maar meer een club-reis op maat van semi-autonome piloten.
Neem snel een kijkje op de kalender voor de data:
http://www.airsport.be/kalender/kalender-clubairsport.html

16 t/m 22 juni Club 1200

We wachten de meteo af en bepalen last-minute waar we naartoe gaan. Opzet is maximum 1200 km rijden. Verblijf zoeken we dan ook pas in laatste instantie.

27 oktober t/m 1 november Marokko

Marokko staat terug op de kalender. We maken er een spetterende vliegweek van en ontdekken de Marokkaanse cultuur.
Evenementen buiten online kalender:


27 januari Reservegooidag

Waar: De Sportschuur, Sint-Maurrusstraat in Holsbeek
Deuren: 15 uur Einde: 18:00 uur
Doelgroep: Iedereen die het openen van zijn reserve wilt testen en bijgevolg de reserve wil laten herplooien.
Prijs: €30 (Plooien/zaal/vervoer) - €55 voor een bestuurbare reserve
Meebrengen: turnpantoffels met witte zool


2 februari Algemene vergadering BVVF

Ter info: Robin zal zich kandidaat stellen voor het bestuur, dus alle stemmen welkom om iemand van Airsport mee in het bestuur van de federatie te krijgen.

Waar: Veldeke 1, 1930 Zaventem
Deuren: algemene vergadering 18:30 uur
Airsport is ook aanwezig... iedereen is welkom!


22 februari Meteoavond door Rik!

Al enkele jaren geeft Rik een uiteenzetting over de meteo. Voor ons alleen 1 van de belangrijkste pijlers om goed te kunnen vliegen. De presentatie wordt elk jaar een beetje aangepast! Sowieso interessant voor elke parapenter!

Waar: Parochiezaal Sint-Maurus, Sint-Maurusstraat 5, 3220 Holsbeek
Deuren: 19 uur Aanvang: 19:30 uur Inkom: €5,-
Inschrijven: info@airsport.be


15 en 22 maart Theorieavond Aerodynamica/reglementering/materiaalkennis

Waar: Hotel Vé, Vismarkt 14, 2800 Mechelen (parkeren in Q-park Guldenstraat 18; 2800 Mechelen, via Hoogstraat de stad inrijden, anders problemen met enkelrichtingsstraten. Parkeren kan gratis op straat vanaf 19 uur (bijvoorbeeld op de Haverwerf of Dijle))
Deuren: 19 uur Aanvang: 19:30 uur
Prijs: €30 (boek Schermvliegen inbegrepen)
Doelgroep: Starters, stagiairs en geinteresseerden
Inschrijven: info@airsport.be


26 april GPS Theorie door Bert

Vorig jaar was de GPS Avond door Bert een groot succes. Dus ideaal om nog eens te herhalen.

Waar: Hotel Vé, Vismarkt 14, 2800 Mechelen (parkeren in Q-park Guldenstraat 18; 2800 Mechelen, via Hoogstraat de stad inrijden, anders problemen met enkelrichtingsstraten. Parkeren kan gratis op straat vanaf 19 uur (bijvoorbeeld op de Haverwerf of Dijle))
Deuren: 19 uur Aanvang: 19:30 uur Inkom: €5,-
Inschrijven: info@airsport.be


21 mei Tandem Theorie door William

Al jaren geeft William de theorie voor Tandem vliegen. Ook dit jaar zal hij de ervaren piloten die uitkijken naar wat meer verantwoordelijkheid opleiden. Een must voor een ieder die wil Tandem piloot worden.

Waar: Airsport, Elfenstraat 18, 2800 Mechelen.
Deuren: 19 uur Aanvang: 19:30 uur Inkom: €5,-
Inschrijven: info@airsport.be


18 - 23 augustus SoYouThinkYouCanFly 2019

Waar: Nog te bevestigen
Doelgroep: gebrevetteerde XC-piloten

SYTYCF is al aan zijn achtste editie toe. Concept is XC vliegen onder vrienden. Taken worden uitgezet en besproken. Binnenkort meer info! Hou alvast de week vrij. Deed je al mee aan SYTYCF dan krijg je deze info automatisch. Nieuwe geïnteresseerden geven best een seintje op soyouthinkyoucanfly@gmail.com of surfen naar www.soyouthinkyoucanfly.be


Op zoek naar materiaal?

Voor nieuw of 2de hands neem eens een kijkje op: www.freetofly.be

         


Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen, volg dan [UNSUBSCRIBE]