Grote vluchtenstages:


Een week stage ... Je gaat vliegen!

Tijdens deze 6-daagse stage ga je de kennis en ervaring van de leshelling in de praktijk omzetten. De meeste stages gaan door in de Franse of Oostenrijkse Alpen. We reizen ook naar Griekenland, Spanje, Slovenië, Italië. De eerste dag wordt gewoonlijk besteed aan de kennismaking met het materiaal en de omgeving en een herhaling van de principes geleerd op de leshelling. En dan... is het tijd voor de eerste grote vluchten!

Onder begeleiding van je instructeurs ga je de lucht in. Je vertrekt net zoals je dat al tientallen keren op de leshelling hebt gedaan. Gedurende je ganse vlucht word je gevolgd en gestuurd via de radio, tot en met de landing. Het gevoel na die eerste vlucht is onbeschrijflijk!


Naarmate je vordert zal je langere vluchten maken, en steeds meer autonoom vliegen. Je 2 instructeurs volgen je voortdurend en sturen je bij wanneer nodig. De stage omvat ook theorielessen rond meteorologie, luchtvaartreglementering en aërodynamica.


Op het einde van een eerste grote vluchten stage zal je dus geleerd hebben om op te stijgen, te manoevreren en te landen. Je zal een aantal grote vluchten hebben uitgevoerd; er wordt aan de luchtgewenning gewerkt en je hebt de basis theorielessen achter de rug. Een drukke week!


Het verblijf is meestal in een chalet of we kamperen. De kosten worden gedeeld (ongeveer 120 euro/persoon voor de chalet en 60 €/persoon voor de camping plus je maaltijden). Het vervoer wordt afgesproken op de infovergadering; meestal wordt er kostendelend meegereden.

Voor elke stage wordt een infovergadering gehouden, waar alle praktische zaken nog eens worden doorgenomen. Het gaat steeds om een groep van minimaal 6 en maximaal 10 personen met telkens 2 instructeurs. Mocht het weer dermate tegenvallen dat er meer dan 3 dagen niet kan gevlogen worden, dan wordt gekozen voor alternatieven of een gedeeltelijke terugbetaling van je stagegeld.

Prijs : 600 Euro. Het gebruik van alle vereiste materiaal (scherm, zitharnas, helm, radio) is inbegrepen.

Verzekering : 25 Euro (geldig voor de rest van het kalenderjaar; allicht heb je deze reeds bij de leshellingen betaald)

Wanneer : Zie kalender wanneer de volgende stage is gepland. Voor groepen vanaf 6 personen kunnen stages op aanvraag geregeld worden.

Je dient je op voorhand in te schrijven, je krijgt dan van ons ook een bevestiging terug.
Ministage in de Vogezen

Deze stage is een verkorte versie van een grote vluchten stage. Op slechts een goede 450 kilometer van Brussel liggen de Vogezen, een prachtige streek die ons toelaat om in een weekend of een verlengd weekend een korte stage te doen. De focus ligt volledig op het maken van een aantal grote vluchten, er wordt hier dus geen theorieles voorzien.


Er is mogelijkheid om in een gezellige chalet te logeren, of als het weer het toelaat om te kamperen. (Reken ongeveer 40 euro voor 2 overnachtingen in een chalet.) Het vertrek is voorzien op vrijdagavond. Het is iets minder dan 5 uur rijden, dus als je rond 18 uur vertrekt kom je rond 23 uur aan. De deelnemers spreken onder elkaar af wie eventueel met wie kan meerijden.

We trachten de ganse zaterdag en zondag tot ongeveer 16 uur te vliegen. Bij goede omstandigheden betekent dit 4 grote vluchten. Het weer in de Vogezen is wel minder voorspelbaar, dus hou er rekening mee dat annulering tot enkele dagen voor het vertrek mogelijk is.Prijs : 220 euro voor een 2-daagse, 315 euro voor een 3-daagse ministage. Het gebruik van alle vereiste materiaal (scherm, zitharnas, helm, radio) is inbegrepen.

Verzekering : 25 euro (geldig voor een jaar; allicht heb je deze reeds bij de leshellingen betaald)

Wanneer : Zie kalender wanneer de volgende stage is gepland. Voor groepen vanaf 6 personen kunnen stages op aanvraag geregeld worden.

Je dient je op voorhand in te schrijven, je krijgt dan van ons ook een bevestiging terug.