Basisopleiding

De basisopleiding start met een uiteenzetting over het gebruikte materiaal en de structuur van de opleiding. Dan wordt begonnen met het aanleren van de basishandelingen; klaarleggen van het scherm, correcte houding aannemen, starten en landen. Dit gebeurt op een leshelling. Dit is een zacht glooiend terrein waar je bij de eerste pogingen gewoon de handelingen zal uitvoeren zonder de grond te verlaten. Naarmate je vordert zal je uiteindelijk vluchtjes kunnen maken van een honderdtal meter, enkele meters boven de grond.

Hoeveel dagen basisopleiding je nodig hebt verschilt van persoon tot persoon. Aan de hand van een vorderingsfiche wordt bijgehouden welke vaardigheden je reeds onder de knie hebt. De meeste mensen hebben voldoende aan 4 à 5 basisopleidingsdagen.

Het verschaffen van de vereiste uitrusting door Airsport is in de prijs begrepen. Dit omvat het zweefscherm, het zitharnas, helm en radio. Bij Airsport gebruiken we overigens uitsluitend recent en normgekeurd (EN en/of LTF-keuring) materiaal.

Zelf dien je te zorgen voor kledij die tegen een stootje kan en hoge (enkelverstevigende) schoenen (zoals bv. bergschoenen). Voorzie ook voldoende water en een lunchpakketje.

Prijs: Per dag 90 Euro. Totaalpakket voor alle leshellingen tot je klaar bent voor de grote vluchtenstage is 340 Euro.

Verzekering : 5€ per dag of 25€ voor de rest van het kalenderjaar.

Wanneer : Zie kalender wanneer de volgende stage is gepland. Voor groepen vanaf 6 personen kunnen stages op aanvraag geregeld worden. Je dient je op voorhand in te schrijven, je krijgt dan van ons ook een bevestiging terug.

Waar: Afhankelijk van de weeromstandigheden en je niveau. Meestal niet ver van de school, maar soms gaan we naar Boom of Han-Sur-Lesse, wat ongeveer een uur rijden betekent. De afspraak is gewoonlijk om 09.00u aan ons lokaal te Korbeek-Dijle.