Menu Sluiten

Club Thermiek

Heb je je initieel brevet (semi-autonoom) en wil je snel thermiekervaring opdoen? Vlieg je al een paar jaar, maar speel je de bel nog kwijt? Heb je vaak het gevoel dat anderen omhoog geraken, maar dat jij op dezelfde plek zakt? Dat kan met wat goede begeleiding snel opgelost worden. Ga mee op Club Thermiek. Wij verbeteren aan de hand van coaching, debriefing, theoretische achtergrond, tracklogs en observaties jouw stijgtechniek. Je zal leren dat thermiekvliegen veel meer is dan wachten tot je vario biept en rondjes draaien tot je de core vindt. Samen leren we het landschap, de wind en de wolken lezen. En je stuurtechniek meer en meer automatiseren zodat je hersenen klaar zijn voor al die informatie.

Lode Spruyt is 1 van de beste piloten van het land, en vloog vorig jaar een cross van 416km! Hij vliegt in het Belgisch team op PWC (Paragliding World Cup) wedstrijden, maar herinnert zich vooral het langzame leerproces dat hij zonder begeleiding heeft doorgemaakt. Dat kan sneller! Luister naar zijn tips, briefings van sites en meteo. Probeer zijn oefeningen en neem een grote shortcut in je vliegcarrière. Medebegeleider is Bram Declercq, met 13 jaar vliegervaring en een persoonlijk record van een 170km driehoek. Hij weet de tips en oefeningen aan te passen aan ieders persoonlijke ervaring.

We beslissen 3 dagen voor vertrek, waar in een straal van 1200km de beste condities zijn om te gaan thermiek vliegen, dan rijden we in groep naar daar. Als de condities slechter worden, dan vertrekken we naar een volgende locatie. Wij maken er een intense, leerrijke en leuke week van voor alle piloten die met rasse schreden vooruit willen. Het doel is om zo lang mogelijk, veilig te vliegen.
Heb je al een thermiekstage of club thermiek achter de rug, heb je je brevet XC-piloot al behaald, speel je minder dan 10% van je bellen kwijt? Ga dan mee op Club XC, en breek dankzij dezelfde intense begeleiding je persoonlijke afstandsrecords.

Voor wie?

  • Minstens initieel brevet (Semi-Autonoom) of een hoger brevet
  • Lid zijn van Club Airsport
  • Lid zijn en een volledige BVVF verzekering
  • Eigen materiaal hebben

Waar?

Waar het op dat moment goed is. We trekken een denkbeeldige cirkel van 1200 km rond Mechelen en zoeken de beste plek voor thermische vluchten en daar trekken we naar toe. Verandert het weer, en is er op rijafstand een betere plek, dan verhuizen we naar een andere locatie.

Prijs

€ 525 voor 7 dagen, € 455 voor piloten die hun materiaal bij de Paraglidingshop kochten.

Andere (niet inbegrepen) kosten:

  • Verblijf; richtprijs € 25 – 40 per dag
  • Eigen consumptie
  • Reisbijstandsverzekering
  • Alle kosten worden ter plaatse verdeeld

Wanneer?

Zie kalender wanneer de volgende reis is gepland.

Momenteel geen beschikbare evenementen, stuur ons een mailtje om te horen wanneer de volgde update is voorzien.

We gebruiken cookies om uw browserervaring te verbeteren door te onthouden dat u bent ingelogd. Bij het invullen van een contactformulier worden cookies gebruikt om uw gegevens voor een volgende keer te onthouden .