Over ons

lesgevers airsport.be

Onze filosofie

Kwaliteit en veiligheid zijn onze sleutelwoorden. We willen je laten genieten van één van de grootste dromen van de mens: vliegen. En dan nog vrij vliegen, bijna als een vogel. Geen motorgeluid, geen omslachtige procedures. De vrije vlucht is de meest pure vorm van vliegen.

Om daar ten volle van te kunnen genieten is het essentieel om aandacht voor veiligheid te hebben. Veiligheid is dan ook onze eerste prioriteit. Parapente is een sport. Net als bij andere sporten zoals duiken of skiën dien je goed begeleid en opgeleid te worden om risico‘s te vermijden.

x en x

Het Airsport team is veruit het grootste monitoren team van de Belgische vliegscholen. De meesten onder ons doen dit als vrijwilliger vanuit hun passie voor het vliegen, en om deze passie door te geven. We zijn allemaal mensen met een achtergrond als leerkracht, kinesist, gepassioneerd door de vliegsport. Sommigen vliegen competitie op internationaal niveau, anderen houden het dan weer liever bij recreatieve of familiale vliegactiviteiten. Wat we allemaal delen is dat vliegen leuk moet blijven en vooral veilig!

Airsport is een niet-commercieel ingestelde school, we zijn een vzw, de opbrengsten worden in de eerste plaats geherinvesteerd in materiaal en in voortgezette vorming voor onze instructeurs. Daardoor krijgen ze de best mogelijke en voortdurende opleiding. Zo zijn we zeker dat we steeds de beste en gemotiveerde mensen hebben. We beschikken over goed, modern en normgekeurd materiaal.

De opleiding wordt op een pedagogisch doordachte manier opgebouwd. We willen je laten genieten maar er tegelijk voor zorgen dat je echt bijleert. We houden van een losse en vriendschappelijke sfeer. Je instructeurs zijn geen 9 to 5 mensen: ze brengen de stage samen met de stagiairs door, logeren en eten samen met jullie. Het zijn mensen die in de eerste plaats gedreven worden door hun passie voor het vliegen, en die deze graag aan jullie doorgeven.

Het Airsport Team

Robin en Hannelore

Robin en Hannelore

Airsport is een team. Airsport is de som van de leden, de leerlingen, de monitoren, de familie en de vrienden. De school kan niet bestaan zonder de monitoren en die kunnen niet gepassioneerd met vliegen bezig zijn zonder de steun van de familie. Robin en Hannelore staan samen in voor de logistiek van de school en de vliegreizen. Hannelore achter de schermen en Robin op het terrein.

Onze passie is mensen doen groeien en ondersteunen in het bereiken van hun dromen. Een beetje zoals de droomfabriek, maar met een passie voor vliegen. Veiligheid is het allerbelangrijkste, maar er moet ook gelachen kunnen worden en genoten van heerlijk lange vluchten.

Samen met een team van geweldige en capabele mensen.

Bert

Bert

Vliegt sinds: 2012

Mooiste vlucht: Mijn 1ste crossje is misschien niet mijn mooiste vlucht, maar wel eentje om nooit te vergeten! Eerst doorsteken van de Montlambert naar de Dent d’Arclusaz om daar een beetje benauwd tot aan de dikke grijze wolk te vliegen. Vervolgens -benieuwd of ik het wel zou halen – de vallei oversteken. Dan langzaamaan meer en meer de landing van Chamoux in zicht krijgen en daar te landen met een dikke smile op mijn gezicht die bleef plakken voor de rest van de dag(en). Met dank aan Danny voor zijn tips!

Taak: Hulpmonitor.

Motto: vliegen is fantastisch, maar veilig landen is essentieel!

Bram

Bram

Vliegt sinds: 2007

Mooiste vlucht: 1e keer tot boven de start stijgen in plaats van dalen. 1e keer cloudbase halen. 1e keer xc vliegen. 1e keer een competitietaak uitvliegen. De memorabelste vlucht tot nu toe: een taak van 83 km tijdens Belgian Open in Grand Bornand 2017.

Taak: Monitor.

Motto: Mijn vleugel maakt het verschil tussen de hemel en de lucht.

Dries

Dries

Vliegt sinds: 2007

Mooiste vlucht: Oludeniz – Turkije, in 17 minuten tot aan enkele mooie cumulus wolkjes geklommen op 3400m. Met 3000m hoogteverschil boven de zee gearriveerd. Butterfly Beach overvlogen en een eilandje enkele kilometers verder in zee. Met wing overs, SAT’s en een steilspiraal gedaald tot 400m.

Taak: Monitor.

Motto: If thinking about flying already excites you, imagine actually doing it!

Enrique

Enrique

Vliegt sinds: 2019

Mooiste vlucht: Normandië: een blauw panorama vol witte cumuli, elke piloot had zijn eigen wolkje. Je stijgt onder je persoonlijke cumulus, de wereld verdwijnt onder je voeten, je kijkt wat verder en ziet ook daar iemand genieten van zijn wit gesluierde wolk. De cumulus lost op in ijzige slierten en door een door mist gevormde haaientand vlieg je de warme zonnestralen tegemoet, je zoekt verder en ziet weer iemand in de verte spelen met zijn eigen wolkje, eromheen draaiende, respectvol er niet in. Alsof het beste vrienden zijn. De zon werpt de mooiste contrasten op het plezier van de vleugels rondom. Zalig toch!

Taak: Hulpmonitor in opleiding.

Motto: If life is like a flow, and you are in control of the strings: Go paragliding!

Francis

Vliegt sinds: 1998

Mooiste vlucht: Een taak tijdens het Belgisch kampioenschap in Piedrahita in 2022. Vóór een pass verloor ik het contact met het peloton.  Na de pass leek de taak verloren. Ik maakte me klaar om te landen totdat een roofvogel me de reddende thermiek liet zien. Even samen gevlogen en eindelijk bereikte ik een hoogte van bijna 4000m en een prachtige uitzicht over de regio en de aardbol.

Taak: Hulpmonitor in opleiding.

Motto: De mooiste ervaring is de realisatie van een kinderdroom.

 
Jasmine

Jasmine

Vliegt sinds: 2011

Mooiste vlucht: Mijn eerste thermiekvluchtje aan de Dents De Lanfon (Annecy), vol geconcentreerd mijn belletje niet willen afgeven, om dan plots te beseffen dat ik op 2800m hing. Wat doe ik hier? Wat nu? Alleen maar het geluid van mijn vleugel dat door de lucht suist, fris windje aan men iets te blote enkels, en de wereld die heel klein aan mijn voeten lag. Heerlijk…

Taak: Hulpmonitor.

Motto: Parapente is meer dan vliegen. Het is in de natuur zijn, jezelf leren kennen, de meteo proberen begrijpen, met ups and downs omgaan, op een zeker moment ongelofelijk veel appjes installeren, en veel gezellig samenzijn op starts en landingen…Om het veilig te houden, te groeien en nog te lang te kunnen genieten van deze sport? Alles stap voor stap.

Jeff

Jeff

Vliegt sinds: 2014 (daarvoor 15 jaar als zweefvliegpiloot)

Mooiste vlucht: Dit zijn er verschillende, maar de mooiste herinnering heb ik aan een vlucht waar ik met een aantal vrienden vertrok op een vol-biv avontuur. Dit nadat we allemaal verzamelden boven de start van Grand Bornand en daarna als groep samen langs de Aravis in vlogen en zo ons avontuur begonnen. Een andere mooie is dat ik bij een wedstrijd in Macedonië als 60ste door de startlijn ging en uiteindelijk, zonder ik er bij stilstond als 6de eindige die dag.

Taak: Hulpmonitor.

Motto: Geniet van het moment, maak je eigen doelen en plannen. Vind een mooie balans tussen je gas en je rem. (Wat ik hiermee bedoel kom je vast nog te weten).

 
Karel

Karel

Vliegt sinds: 2000

Mooiste vlucht: Een vlucht van net geen 100 km in de regio van Krusevo in Macedonie, in 2017 tijdens de Naviter Open. Na een vlucht van een uur of 4 de laatste thermiek verlaten en beseffen dat je op final glide gaat en de goal zal halen is een geweldig gevoel!

Taak: Club reisbegeleider.

Motto: Better safe than sorry.

Karlien

Karlien

Vliegt sinds: 2011

Mooiste vlucht: Die maakte ik samen met drie vrienden. We vlogen 170 km vanuit La Sambuy over diverse natuurgebieden tot Grenoble en weer terug. De condities waren heerlijk en we hielpen elkaar door samen te blijven. Onderweg passeerden we de startplaatsen Montlambert en Saint-Hilaire en staken we het meer van Annecy over. Zo cool om de vlucht samen voor te bereiden en dan ook samen uit te voeren!

Taak: Monitor.

Motto: Focus op de dingen waar je van geniet, waar je plezier aan beleeft en voldoening uithaalt!

Koen

Koen

Vliegt sinds: 1987

Mooiste vlucht: Laragne Chabre op 21/08/2011 80 km

Taak: Monitor.

Motto: Iedereen vliegt op zijn niveau!

Lode

Lode

Vliegt sinds: 2009

Mooiste vlucht: mijn mooiste vlucht is op ieder moment een redelijk recente: vliegen gaat voor mij voorlopig ook nog steeds over het verleggen van grenzen en steeds verder en hoger vliegen. Mijn voorlopig hoogtepunt is 9 juni 2020 met een vlucht van 416km over het Franse vlakland, kort gevolgd door de 200km in groep met William, Bram en Karlien in de Franse Alpen, ook 2020.

Taak: Club reisbegeleider.

Motto: Higher, further, faster! But always safe.

Pieter

Pieter

Vliegt sinds : 2008

Mooiste vlucht: Met de vliegmakkers urenlang aan de top van de Dormillouse tot tegen de wolken.

Taak: Hulpmonitor.

Motto: Beter een pint op de grond dan een boom in je kont.

Robin

Robin

Vliegt sinds: 2005

Mooiste vlucht: De mooiste vluchten zijn voor mij niet de verste of de langste, maar die we samen in groep hebben kunnen vliegen, waar we samen grenzen hebben verlegd. In mijn ‘jonge’ jaren met Lode of Phil of … meer recent op een Club reis of een FL276 week.

Taak: Monitor.

Motto: Luisteren, kijken, genieten, leren … groeien. Veilig vliegen!

Roby

Roby

Vliegt sinds: 1998

Mooiste vlucht: Heel wat mooie vluchten en de beste moeten nog komen, maar als ik nu 1 moet uitkiezen is het de overvlucht van de Mont Blanc met een start op Planpraz en een vlucht van bijna 7 uur.

Taak: Hulpmonitor in opleiding.

Motto: Het mooiste van een passie is deze te kunnen delen met anderen en deze doorgeven!

 
William

William

Vliegt sinds: 1989

Mooiste vlucht: Als tandempiloot in Livigno in putteke winter, opgestegen op 2400m en dan in blauwe thermiek tot bijna 4000m… grenzeloos mooi!!!

Taak: Hulpmonitor.

Motto: elke vlucht met goede start en landing is goede vlucht… hoe lang die vlucht ook duurde. Je “supervlucht” komt wel… 🙂