Menu Sluiten

Basisopleiding

De basisopleiding start met een uiteenzetting over het gebruikte materiaal en de structuur van de opleiding. Dan wordt begonnen met het aanleren van de basishandelingen; klaarleggen van het scherm, correcte houding aannemen, starten en landen. Dit gebeurt op een leshelling. Dit is een zacht glooiend terrein waar je bij de eerste pogingen gewoon de handelingen zal uitvoeren zonder de grond te verlaten. Naarmate je vordert zal je uiteindelijk vluchtjes kunnen maken van een honderdtal meter, enkele meters boven de grond.

Hoeveel dagen basisopleiding je nodig hebt verschilt van persoon tot persoon. Aan de hand van een vorderingsfiche wordt bijgehouden welke vaardigheden je reeds onder de knie hebt. De meeste mensen hebben voldoende aan 4 à 5 basisopleidingsdagen.

Het verschaffen van de vereiste uitrusting door Airsport is in de prijs begrepen. Dit omvat een vleugel, het zitharnas, helm en radio. Bij Airsport gebruiken we overigens uitsluitend recent en normgekeurd (EN en/of LTF-keuring) materiaal.

Zelf dien je te zorgen voor kledij die tegen een stootje kan en hoge (enkelverstevigende) schoenen (zoals bv. bergschoenen). Voorzie ook voldoende water en een lunchpakketje.

Prijs

€ 100 per dag (~6u opleiding). Er is ook een leshellingen pakket voor 5 leshellingen aan € 480. Deze is 2 jaar geldig en is inclusief jaarverzekering. Gelieve ons te contacteren per email als je een pakket aankoopt, dan kunnen we je ineens de juiste vouchers doorsturen on de 5 dagen te boeken.

Verzekering

€ 30 voor een kalenderjaar.

Waar?

Afhankelijk van de weersomstandigheden en je niveau. Meestal niet ver van de school, maar soms gaan we naar Boom of Han-Sur-Lesse, wat ongeveer een uur rijden betekent. De afspraak is gewoonlijk om 08.45u bij ons in Mechelen.

Wanneer?

Zie kalender wanneer de volgende stage is gepland. Voor groepen vanaf 6 personen kunnen stages op aanvraag geregeld worden. Je dient je op voorhand in te schrijven, je krijgt dan van ons ook een bevestiging terug.

Leshelling - Pente école - Training Slope 10/06/2023 – 10/06/2023 – Airsport (nog 0 vrije plaatsen)
Leshelling - Pente école - Training Slope 07/10/2023 – 07/10/2023 – Airsport (nog 14 vrije plaatsen)
Leshelling - Pente école - Training Slope 08/10/2023 – 08/10/2023 – Airsport (nog 4 vrije plaatsen)
Leshelling - Pente école - Training Slope 14/10/2023 – 14/10/2023 – Airsport (nog 17 vrije plaatsen)
Leshelling - Pente école - Training Slope 15/10/2023 – 15/10/2023 – Airsport (nog 15 vrije plaatsen)

We gebruiken cookies om uw browserervaring te verbeteren door te onthouden dat u bent ingelogd. Bij het invullen van een contactformulier worden cookies gebruikt om uw gegevens voor een volgende keer te onthouden .