Dames Stage

Dames, kom vliegen!

Find a session
Location(s)::
Allevard - Frankrijk
Standard price:
675
 • Algemeen

  In deze zesdaagse stage leer je alles wat je moet weten om zelfstandig te paragliden. Onze ervaren instructrices, Karlien en Jasmine, nemen je stap voor stap mee, van de eerste kennismaking met het materiaal tot het solovliegen.

  Deze stage is net als alle andere grote vluchten stages voor alle niveaus, echter ... enkel voor dames. De eerste dag wordt gewoonlijk besteed aan de kennismaking met het materiaal en de omgeving en een herhaling van de principes geleerd op de leshelling. En dan… is het tijd voor de eerste grote vluchten! Onder begeleiding van je instructrices ga je de lucht in. Je vertrekt net zoals je dat al tientallen keren op de leshelling hebt gedaan. Gedurende je ganse vlucht word je gevolgd en gestuurd via de radio, tot en met de landing. Het gevoel na die eerste vlucht is onbeschrijfelijk!

  Je leert alles over de basistechnieken, zoals het starten, landen en oefenen van de verschillende vliegmanoeuvres om je scherm beter te leren beheersen. Daarnaast krijg je ook de kans om je vliegvaardigheid te verbeteren in verschillende omstandigheden.

  Deze stage is perfect voor vrouwen die:

  • Graag deel willen zijn van deze unieke "women only" stage in België
  • Hun vliegvaardigheden willen verbeteren
  • In een veilige en gezellige omgeving willen leren
    
   
 • Praktisch

  Prijs

  € 675, het gebruik van alle vereiste materiaal (vleugel, zitharnas, helm, radio) is inbegrepen.

  Verzekeringen

  Parapente verzekering

  Verplicht. Enkel de parapente verzekering via de BVVF van Aviabel is geldig. Deze kost € 30 (geldig voor een kalenderjaar), en sluiten we voor jou af, moest je die niet reeds hebben via de leshelling.

  Reisbijstandsverzekering

  Aanbevolen. Een verzekering voor als jij een ongeval hebt met parapenten, medische bijstand nodig hebt, en terug naar huis moet gerepatrieerd worden. Dit is niet inbegrepen in de parapente verzekering. Een reisbijstandverzekering bij Europ-Assistance heb je al vanaf €18.

  Annulatieverzekering

  Aanbevolen. Als je niet kan meegaan op stage door allerlei redenen (gezondheidsredenen, ingrijpende gebeurtenissen, …), dan kan je bij annulatie van jouw kant, eenvoudig jouw inschrijvingsgeld terug vorderen van de verzekering. De beste formule is te vinden bij EuropAssistance en deze is te combineren met bovenstaande reisbijstand. Een annulatieverzekering bij Europ-Assistance heb je al vanaf €15.

  Waar?

  De locatie van de stage hangt af van de stage zelf en vinden op de mooiste plekjes in Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk en zelfs Griekenland plaats. De stages buiten de schoolvakanties zijn flexibel, wat wil zeggen dat we pas 3 dagen voor de stage beslissen waar we naar toe gaan. Dit laat toe om steeds naar de regio te gaan met de beste meteo.

Sessies

Allevard - Frankrijk
-

Dames Stage

Het volledige bedrag wordt een maand voor aanvang van de stage in rekening gebracht. Deze aanbetaling is om uw plek te reserveren.

De dames stage is enkel voor dames door dames.  We trekken we naar een camping in Allevard in de Franse Alpen. Een prachtige regio om te leren vliegen en een goede uitvalbasis naar verschillende sites in de buurt.

We verblijven op een camping, voorzie je op kamperen in  je eigen tent.

Planning

 • Oprijden Zaterdag 24/08
 • Eerste stagedag  Zondag 25/08
 • Laatste stagedag Vrijdag 30/08
 • Terugrijden Zaterdag 31/08

Infoavond

 • Woensdag 21/08 om 19u30

Op de infoavond bespreken we de details van de stage, organiseren we een carpool en beantwoorden we al je vragen.

€ 100,00
(excl. 0% BTW)
4 plaatsen beschikbaar

Find a session
Standard price:
675 (excl. 0% BTW)
Location(s):
Allevard - Frankrijk