Vervolmakingsstage

Een week stage … Je gaat vliegen!

Find a session
Location(s)::
Algodonales – Spanje
Standard price:
675
 • Algemeen

  Alle grote vluchten stages worden op maat van jouw opleiding niveau gebracht, want jouw persoonlijk leertraject hangt niet af van een ander zijn niveau, iedere vlucht is uniek en de begeleiding die je krijgt per definitie persoonlijk. Dus of je nu beginner, gevorderde, of vervolmaking bent, je kan altijd mee op een grote vluchten stage. Echter de vervolmaking stage is enkel voor de piloten in opleiding die bijna het initieel brevet hebben bereikt met minstens 20 grote vluchten. Met de grote vluchten stage gaan we naar plaatsen waar er voldoende ruimte op start en landing is voor mogelijke beginnersfouten, de vervolmakingstages gaat naar plaatsen waar minder marge voor fouten is. 

  Dus onderstaand programma mag je ook op een grote vluchten stage verwachten, als je het juiste niveau hebt, echter op deze vervolmakingstage ligt de focus op gevorderde oefeningen. 

  Samengevat omvat dit

  • Perfectioneren van je starttechniek
  • Daaltechnieken
  • Eerste thermiekvluchten
  • Je performantie verbeteren
  • Naar autonomie werken
  • Simulatie van het praktisch examen voor het brevet
   
 • Praktisch

  Prijs

  € 675, het gebruik van alle vereiste materiaal (vleugel, zitharnas, reserve, helm, radio) is inbegrepen. 

  Waar?

  De locatie van de stage hangt af van de stage zelf en vinden op de mooiste plekjes in Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk en zelfs Griekenland plaats. De stages buiten de schoolvakanties zijn flexibel, wat wil zeggen dat we pas 3 dagen voor de stage beslissen waar we naar toe gaan. Dit laat toe om steeds naar de regio te gaan met de beste meteo.

  Verzekeringen

  Parapente verzekering

  Verplicht. Enkel de parapente verzekering via de BVVF van Aviabel is geldig. Deze kost € 30 (geldig voor een kalenderjaar), en sluiten we voor jou af, moest je die niet reeds hebben via de leshelling.

  Reisbijstandsverzekering

  Aanbevolen. Een verzekering voor als jij een ongeval hebt met parapenten, medische bijstand nodig hebt, en terug naar huis moet gerepatrieerd worden. Dit is niet inbegrepen in de parapente verzekering. Een reisbijstandverzekering bij Europ-Assistance heb je al vanaf €18.

  Annulatieverzekering

  Aanbevolen. Als je niet kan meegaan op stage door allerlei redenen (gezondheidsredenen, ingrijpende gebeurtenissen, …), dan kan je bij annulatie van jouw kant, eenvoudig jouw inschrijvingsgeld terug vorderen van de verzekering. De beste formule is te vinden bij EuropAssistance en deze is te combineren met bovenstaande reisbijstand. Een annulatieverzekering bij Europ-Assistance heb je al vanaf €15.

Sessies

Algodonales – Spanje
-

Vervolmakingsstage

Het volledige bedrag wordt een maand voor aanvang van de stage in rekening gebracht. Deze aanbetaling is om uw plek te reserveren.

Tijdens de herfstvakantie trekken we naar daar waar het laat op het jaar nog warm is, we vliegen naar Algodonales, Spanje.

Deze stage is enkel voor mensen met ervaring van een 20-tal vluchten. Dus geen stage voor eerste vluchten. Algodonales is prachtig, maar de starten en landingen zijn iets technischer dan de standaard vliegsites. Als je je niet zeker voelt, contacteer ons even om te horen of jouw niveau voldoende is voor deze stage.

Algodonales is te ver om naar te rijden, dus gaan we met het vliegtuig. De details van welke vlucht we wanneer nemen delen we tegen september.

Kosten

Omdat dit een stage is die verder gaat dan de standaard afstand zijn er een paar extra kosten waar je rekening met moet nemen:

 • We gaan met het vliegtuig, maar mikken op de goedkoopste vluchten, reken ongeveer € 250.
 • Lokaal moeten we een bus (en misschien een extra auto huren), reken ongeveer € 75 (het verbruik wordt wel door de stage gedekt).
 • Lokaal verblijven we in appartementjes, maar dit valt dan weer goed mee in Spanje reken ongeveer € 200

Planning

 • Vlucht heen op zaterdag 26 of zondag 27/10 afhankelijk van de goedkoopste vluchten.
 • Eerste stagedag  zondag 27/10 of maandag 28/10
 • Laatste stagedag vrijdag 01/11 of  zaterdag 02/11
 • Vlucht terug op zaterdag 02/11 of zondag 03/11

Infoavond

 • Woensdag 23/10 om 19u30

Op de infoavond bespreken we de details van de stage, organiseren we een carpool naar de luchthaven en beantwoorden we al je vragen.

€ 100,00
(excl. 0% BTW)
1 plaats beschikbaar

Find a session
Standard price:
675 (excl. 0% BTW)
Location(s):
Algodonales – Spanje