Menu Sluiten

Starter Stage

Alles in 1 stage, dat is het concept van de starter stage. Deze stage is bewust gemaakt voor mensen die er ineens aan willen beginnen en zich niet gemakkelijk in het weekend vrij kunnen maken voor de basisopleiding. De bedoeling is dat je start van 0, zonder enige ervaring, en tegen het einde van de week heb je je eerste grote vluchten gedaan. Zonder eerst de basisopleiding te moeten volgen.

Eerste leer je, dicht bij de grond op een leshelling, hoe je je vleugel het best voorbereidt. Hoe je je materiaal aandoet en de juiste startpositie aanneemt. Vervolgens leer je de juiste starttechniek om je vleugel goed op te zetten ter voorbereiding van een mooie vlucht. Dit deel van de stage duurt 3 tot 4 dagen, afhankelijk van je progressie en de meteocondities.

Tijdens de stage krijg je een pedagogische tandemvlucht waar je als passagier mee vliegt als passagier en instructies krijgt over hoe je later in de week zelf zal vliegen.

Pas als je een goed beheerste starttechniek hebt gaan we over naar de grote vluchten. Dan trekken we naar een start op hoogte waar we onder radiobegeleiding, met een monitor op de start en een op de landing, die samen je vlucht van start tot landing begeleiden.

Na starten komt natuurlijk landen, dit is uiteraard dezelfde vlucht, en dit is iets dat je pas kan leren nadat je hebt gevlogen. Echter onder radiobegeleiding krijg je duidelijke instructies hoe dit in zijn werk gaat. Daarenboven heb je al minstens 1 tandemvlucht uitgevoerd waar het allemaal al vliegend is gedemonstreerd.

Honderden paraglidingpiloten zijn je reeds voorgegaan en hebben bij ons hun eerste vluchten gemaakt. Ook jij kunt tussen de bergtoppen door naar beneden zweven en deze unieke ervaring beleven!

Inbegrepen

  • 6 dagen leren vliegen
  • leshelling training – leren starten
  • pedagogische tandemvlucht
  • je eerste grote vluchten – vleugelbeheersing en leren landen
  • theorielessen, materiaalkennis, meteorologie, vliegplan opstellen
  • video de-briefing en analyse van jouw techniek en progressie
  • vervoer tussen start en landing
  • al het materiaal dat je nodig hebt om te kunnen vliegen

Voor wie?

Voor absolute starters, je hebt geen enkele voorkennis nodig. Dit is anders dan de Grote-vluchtenstage waarvoor je eerste de basisopleiding moet volgen opdat je de start techniek al beheerst.

Waar?

De Stage locatie staat in de kalender, mogelijke locaties zijn de Vogezen, de Alpen, de Pyreneeën, …

Prijs

€ 675. Het gebruik van alle vereiste materiaal (scherm, zitharnas, reserve, helm, radio) is inbegrepen.

Dit is exclusief de verplichte BVVF verzekering van € 30 (geldig voor de rest van het kalenderjaar).

Wanneer?

Zie kalender wanneer de volgende stage is gepland. Voor groepen vanaf 6 personen kunnen stages op aanvraag geregeld worden.

Starter Stage / Stage d’initiation / Starter Training - 02/07/2023 - 07/07/2023 – 02/07/2023 - 07/07/2023 – Val Louron (nog 0 vrije plaatsen)
Starter Stage / Stage d’initiation / Starter Training - 16/07/2023 - 21/07/2023 – 16/07/2023 - 21/07/2023 – Val Louron (nog 0 vrije plaatsen)

We gebruiken cookies om uw browserervaring te verbeteren door te onthouden dat u bent ingelogd. Bij het invullen van een contactformulier worden cookies gebruikt om uw gegevens voor een volgende keer te onthouden .