Menu Sluiten

Thermiekstage

Heb je je initieel brevet (semi-autonoom) en wil je snel thermiekervaring opdoen? Vlieg je al een paar jaar, maar speel je de bel nog kwijt? Heb je vaak het gevoel dat anderen omhoog geraken, maar dat jij op dezelfde plek zakt? Dat kan met wat goede begeleiding snel opgelost worden. Ga mee op onze thermiekstage. Op deze stage verwachten wij piloten die al een minimale basis hebben in thermiekvliegen. De bedoeling is het thermiekvliegen te verfijnen om te evolueren tot een afstandsvlucht- of crosspiloot. Voor je begint met afstandsvliegen moet je het thermiekvliegen technisch voldoende beheersen om de wolkenbasis te kunnen bereiken.

Gezien deze stage enorm weersafhankelijk is, kan de locatie pas enkele dagen op vooraf beslist worden. Het is dus best mogelijk dat we kamperen of op het moment zelf een slaapplaats moeten zoeken. De voorkeur gaat uit naar de Franse Alpen.

Aan de hand van coaching, debriefing, theoretische achtergrond, tracklogs en observaties van jouw stijgtechniek. Je zal leren dat thermiekvliegen veel meer is dan wachten tot je vario biept en rondjes draaien tot je de core vindt. Samen leren we het landschap, de wind en de wolken lezen. En je stuurtechniek meer en meer automatiseren zodat je hersenen klaar zijn voor al die informatie.

Er zal extra aandacht besteed worden aan:

 • Draaitechnieken in thermiekbellen.
 • Waar komt de thermiekbel los?
 • Uithoudingsvermogen: psychisch en fysiek.
 • Hoe de stuurhouding aanpassen in turbulente condities.
 • Weersvoorspellingen, evolutie en impact.
 • Daaltechnieken opfrissen.

We beslissen 3 dagen voor vertrek, waar in een straal van 1200km de beste condities zijn om te gaan thermiek vliegen, dan rijden we in groep naar daar. Als de condities slechter worden, dan vertrekken we naar een volgende locatie. Wij maken er een intense, leerrijke en leuke week van voor alle piloten die met rasse schreden vooruit willen. Het doel is om zo lang mogelijk, veilig te vliegen.
Heb je al een thermiekstage achter de rug, heb je je brevet XC-piloot al behaald, speel je minder dan 10% van je bellen kwijt? Ga dan mee op de XC stage of de Club XC, en breek dankzij dezelfde intense begeleiding je persoonlijke afstandsrecords.

Voor wie?

 • Minstens initieel brevet (Semi-Autonoom) of een hoger brevet
 • Lid zijn en een volledige BVVF verzekering
 • Eigen materiaal hebben
 • Het is aan te raden van een SIV achter de rug te hebben

Waar?

Waar het op dat moment goed is. We trekken een denkbeeldige cirkel van 1200 km rond Mechelen en zoeken de beste plek voor thermische vluchten en daar trekken we naar toe. Verandert het weer, en is er op rijafstand een betere plek, dan verhuizen we naar een andere locatie.

Prijs

€ 550 voor 6 dagen, € 470 voor piloten die vliegen met een vleugel gekocht bij de Paraglidingshop.

Andere (niet inbegrepen) kosten:

 • Verblijf; richtprijs € 25 – 40 per dag
 • Eigen consumptie
 • Reisbijstandsverzekering
 • Alle kosten worden ter plaatse verdeeld

Wanneer?

Zie kalender wanneer de volgende stage is gepland.

Stage Thermiek / Thermique / Thermals - 26/06/2022 - 01/07/2022 – 26/06/2022 - 01/07/2022 – Flexibel in een straal van 1200 km, waar de voorspellingen goed zijn. (nog 12 vrije plaatsen)
Stage Thermiek / Thermique / Thermals - 18/07/2022 - 23/07/2022 – 18/07/2022 - 23/07/2022 – Flexibel in een straal van 1200 km, waar de voorspellingen goed zijn. (nog 12 vrije plaatsen)
Stage Thermiek / Thermique / Thermals - 04/09/2022 - 09/09/2022 – 04/09/2022 - 09/09/2022 – Flexibel in een straal van 1200 km, waar de voorspellingen goed zijn. (nog 11 vrije plaatsen)

We gebruiken cookies om uw browserervaring te verbeteren door te onthouden dat u bent ingelogd. Bij het invullen van een contactformulier worden cookies gebruikt om uw gegevens voor een volgende keer te onthouden .