Menu Sluiten

Het Airsport Team

Robin en Hannelore

Airsport is een team. Airsport is de som van de leden, de leerlingen, de monitoren, de familie en de vrienden. De school kan niet bestaan zonder de monitoren en die kunnen niet gepassioneerd met vliegen bezig zijn zonder de steun van de familie. Robin en Hannelore staan samen in voor de logistiek van de school en de vliegreizen. Hannelore achter de schermen en Robin op het terrein.

Onze passie is mensen doen groeien en ondersteunen in het bereiken van hun dromen. Een beetje zoals de droomfabriek, maar met een passie voor vliegen. Veiligheid is het allerbelangrijkste, maar er moet ook gelachen kunnen worden en genoten van heerlijk lange vluchten.

Samen met een team van geweldige en capabele mensen.


Bert

Vliegt sinds: 2012

Mooiste vlucht: Mijn 1ste crossje is misschien niet mijn mooiste vlucht, maar wel eentje om nooit te vergeten! Eerst doorsteken van de Montlambert naar de Dent d’Arclusaz om daar een beetje benauwd tot aan de dikke grijze wolk te vliegen. Vervolgens -benieuwd of ik het wel zou halen – de vallei oversteken. Dan langzaamaan meer en meer de landing van Chamoux in zicht krijgen en daar te landen met een dikke smile op mijn gezicht die bleef plakken voor de rest van de dag(en). Met dank aan Danny voor zijn tips!

Taak: Hulpmonitor.

Motto: vliegen is fantastisch, maar veilig landen is essentieel!


Bram

Vliegt sinds: 2007

Mooiste vlucht: 1e keer tot boven de start stijgen in plaats van dalen. 1e keer cloudbase halen. 1e keer xc vliegen. 1e keer een competitietaak uitvliegen. De memorabelste vlucht tot nu toe: een taak van 83 km tijdens Belgian Open in Grand Bornand 2017.

Taak: Monitor.

Motto: Mijn vleugel maakt het verschil tussen de hemel en de lucht.


Dries

Vliegt sinds: 2007

Mooiste vlucht: Oludeniz – Turkije, in 17 minuten tot aan enkele mooie cumulus wolkjes geklommen op 3400m. Met 3000m hoogteverschil boven de zee gearriveerd. Butterfly Beach overvlogen en een eilandje enkele kilometers verder in zee. Met wing overs, SAT’s en een steilspiraal gedaald tot 400m.

Taak: Monitor.

Motto: If thinking about flying already excites you, imagine actually doing it!


Enrique

Vliegt sinds: 2019

Mooiste vlucht: Normandië: een blauw panorama vol witte cumuli, elke piloot had zijn eigen wolkje. Je stijgt onder je persoonlijke cumulus, de wereld verdwijnt onder je voeten, je kijkt wat verder en ziet ook daar iemand genieten van zijn wit gesluierde wolk. De cumulus lost op in ijzige slierten en door een door mist gevormde haaientand vlieg je de warme zonnestralen tegemoet, je zoekt verder en ziet weer iemand in de verte spelen met zijn eigen wolkje, eromheen draaiende, respectvol er niet in. Alsof het beste vrienden zijn. De zon werpt de mooiste contrasten op het plezier van de vleugels rondom. Zalig toch!

Taak: Hulpmonitor in opleiding.

Motto: If life is like a flow, and you are in control of the strings: Go paragliding!


Jasmine

Vliegt sinds: 2011

Mooiste vlucht: Mijn eerste thermiekvluchtje aan de Dents De Lanfon (Annecy), vol geconcentreerd mijn belletje niet willen afgeven, om dan plots te beseffen dat ik op 2800m hing. Wat doe ik hier? Wat nu? Alleen maar het geluid van mijn vleugel dat door de lucht suist, fris windje aan men iets te blote enkels, en de wereld die heel klein aan mijn voeten lag. Heerlijk…

Taak: Hulpmonitor.

Motto: Parapente is meer dan vliegen. Het is in de natuur zijn, jezelf leren kennen, de meteo proberen begrijpen, met ups and downs omgaan, op een zeker moment ongelofelijk veel appjes installeren, en veel gezellig samenzijn op starts en landingen…Om het veilig te houden, te groeien en nog te lang te kunnen genieten van deze sport? Alles stap voor stap.


Jeff

Vliegt sinds: 2014 (daarvoor 15 jaar als zweefvliegpiloot)

Mooiste vlucht: Dit zijn er verschillende, maar de mooiste herinnering heb ik aan een vlucht waar ik met een aantal vrienden vertrok op een vol-biv avontuur. Dit nadat we allemaal verzamelden boven de start van Grand Bornand en daarna als groep samen langs de Aravis in vlogen en zo ons avontuur begonnen. Een andere mooie is dat ik bij een wedstrijd in Macedonië als 60ste door de startlijn ging en uiteindelijk, zonder ik er bij stilstond als 6de eindige die dag.

Taak: Hulpmonitor in opleiding.

Motto: Geniet van het moment, maak je eigen doelen en plannen. Vind een mooie balans tussen je gas en je rem. (Wat ik hiermee bedoel kom je vast nog te weten).


Karel

Vliegt sinds: 2000

Mooiste vlucht: Een vlucht van net geen 100 km in de regio van Krusevo in Macedonie, in 2017 tijdens de Naviter Open. Na een vlucht van een uur of 4 de laatste thermiek verlaten en beseffen dat je op final glide gaat en de goal zal halen is een geweldig gevoel!

Taak: Club reisbegeleider.

Motto: Better safe than sorry.


Karlien

Vliegt sinds: 2011

Mooiste vlucht: Die maakte ik samen met drie vrienden. We vlogen 170 km vanuit La Sambuy over diverse natuurgebieden tot Grenoble en weer terug. De condities waren heerlijk en we hielpen elkaar door samen te blijven. Onderweg passeerden we de startplaatsen Montlambert en Saint-Hilaire en staken we het meer van Annecy over. Zo cool om de vlucht samen voor te bereiden en dan ook samen uit te voeren!

Taak: Hulpmonitor.

Motto: Focus op de dingen waar je van geniet, waar je plezier aan beleeft en voldoening uithaalt!


Koen

Vliegt sinds: 1987

Mooiste vlucht: Laragne Chabre op 21/08/2011 80 km

Taak: Monitor.

Motto: Iedereen vliegt op zijn niveau!


Lode

Vliegt sinds: 2009

Mooiste vlucht: mijn mooiste vlucht is op ieder moment een redelijk recente: vliegen gaat voor mij voorlopig ook nog steeds over het verleggen van grenzen en steeds verder en hoger vliegen. Mijn voorlopig hoogtepunt is 9 juni 2020 met een vlucht van 416km over het Franse vlakland, kort gevolgd door de 200km in groep met William, Bram en Karlien in de Franse Alpen, ook 2020.

Taak: Club reisbegeleider.

Motto: Higher, further, faster! But always safe.


Luc

Vliegt sinds: 2012

Mooiste vlucht: Molveno Italië 2012, mijn eerste thermo-dynamische vlucht tot cloudbase met uitzicht op de Brenta-Dolomiten. Nog steeds mijn favoriete vliegstek.

Taak: Club reisbegeleider.

Motto: De beste piloten zijn degene die vliegen met het meeste plezier!


Pieter

Vliegt sinds : 2008

Mooiste vlucht: Met de vliegmakkers urenlang aan de top van de Dormillouse tot tegen de wolken.

Taak: Hulpmonitor.

Motto: Beter een pint op de grond dan een boom in je kont.


Robin

Vliegt sinds: 2005

Mooiste vlucht: De mooiste vluchten zijn voor mij niet de verste of de langste, maar die we samen in groep hebben kunnen vliegen, waar we samen grenzen hebben verlegd. In mijn ‘jonge’ jaren met Lode of Phil of … meer recent op een Club reis of een FL276 week.

Taak: Monitor.

Motto: Luisteren, kijken, genieten, leren … groeien. Veilig vliegen!


William

Vliegt sinds: 1989

Mooiste vlucht: Als tandempiloot in Livigno in putteke winter, opgestegen op 2400m en dan in blauwe thermiek tot bijna 4000m… grenzeloos mooi!!!

Taak: Hulpmonitor.

Motto: elke vlucht met goede start en landing is goede vlucht… hoe lang die vlucht ook duurde. Je “supervlucht” komt wel… 🙂

We gebruiken cookies om uw browserervaring te verbeteren door te onthouden dat u bent ingelogd. Bij het invullen van een contactformulier worden cookies gebruikt om uw gegevens voor een volgende keer te onthouden .