Annulatievoorwaarden

Inschrijving voor een Airsport activiteit in 2023 en volgende.

Voor de leshelling vragen we dat je die vooraf met de inschrijving betaalt. Na registratie, kan je je inschrijven voor de verschillende leshellingen. De inschrijving gaat gepaard met het betalen van de activiteit en de eventuele verzekering.

Voor alle andere inschrijvingen vragen we een voorschot van € 100, voor de inschrijving, voor iedere inschrijving.

Een maand voor de stage sturen we de informatie om de volledige stage te betalen, wie vooraf zijn stage niet betaald heeft kan niet mee. Hieronder geven we de annulatie voorwaarden mee, we raden ten alle tijden aan om een annulatieverzekering te overwegen.

Voorschot

Voor alle activiteiten na de leshelling wordt er een voorschot betaald van € 100, het resterende bedrag wordt betaald een maand voor aanvang van de stage. Voor elke inschrijving dient een voorschot betaald te worden.

Voor de leshelling (initiatiedag, basisopleiding), wordt het hele bedrag voor de activiteit betaald. Dit maakt deel uit van de inschrijvingsmodule van de kalender.

Annulatievoorwaarden

Annulatie door Airsport

Onze sport is onderhevig aan de meteo, het kan dus gebeuren dat er een leshelling of een stage niet kan doorgaan. Uiteraard is onze eerste prioriteit om te zorgen dat we veilig kunnen vliegen, en als de meteo op de bestemming dat niet toelaat, dan zoeken we naar een alternatief. Weekstages gaan bijna altijd door, want op termijn van 6 dagen vinden we wel genoeg opties om het luchtruim te verkennen. Ook al moeten we van de bestemming eerst nog een verplaatsing doen.

Echter als een leshelling of een stage niet kan doorgaan, dan wordt het voorschot terugbetaald via een voucher-code die hergebruikt kan worden op een latere activiteit.

Annulatie door de deelnemer

Annulatie van een leshelling

Als je meer dan een maand voor de leshelling annuleert, dan krijg je een voucher-code om je op een latere activiteit in te schrijven, ter waarde van je originele inschrijving. Als je minder dan een maand voor de leshelling annuleert, zullen we er alles aan doen om je plaats aan een ander te geven. Kan iemand anders jouw plaats innemen, dan krijg je een voucher-code ter waarde van je inschrijving. Echter, als het zo kort dag is dat niemand van de wachtlijst meer beschikbaar is, dan verlies je je inschrijvingsgeld. Hoe vroeger je ons kan laten weten dat de leshelling niet meer past, hoe groter de kans dat een ander nog mee kan en je je voorschot terug krijgt.

Annuleren van een stage, reis of clubactiviteit

Net als bij een leshelling, als je vroeg genoeg annuleert en we kunnen iemand anders meenemen, dan krijg je je voorschot terug via een voucher-code. Echter als er vaste kosten zijn gemaakt, ook al annuleer je meer dan een maand op voorhand, en er is geen vervanging gevonden, zullen de kosten eerst van het voorschot afgetrokken worden en de rest krijg je via een voucher-code terug. Voor sommige reizen en stages moeten we onze verblijfplaatsen of vervoer vroeg regelen. Als er annuleringskosten zijn dan worden die naar de deelnemer doorgerekend. Kunnen we niemand meer vinden om jouw plaats in te nemen dan ben je je voorschot kwijt.