Menu Sluiten

Prijzen

Wat kost wat, er zijn verschillende prijzen voor de verschillende activiteiten, hier een overzicht.

WatPrijsPrijs met korting (*)
Jaarverzekering parapente€ 30
Initiatiedag, 1 dag van ~6u (#)€ 100
Basisopleiding, 1 dag van ~6u (#)€ 100
Basisopleiding pakket voor 5 dagen (##)€ 480
Ministage, 1 dag (+)€ 120€ 110
Ministage, 2 dagen (+)€ 235€ 215
Ministage, 3 dagen (+)€ 350€ 320
Ministage, 4 dagen (+)€ 460€ 420
Ministage, 5 dagen (+)€ 570€ 510
Grote-vluchtenstage, 6 dagen (++)€ 675€ 600
GV Stage Griekenland, 6 dagen (++)€ 675€ 600
Thermiek Stage, 6 dagen€ 625€ 560
XC Stage, 6 dagen€ 625 € 560
Vol-Biv Stage, 5 dagen€ 495

(*) Er wordt een korting gegeven aan deelnemers die vliegen met een vleugel gekocht bij de Paraglidingshop, nieuw of demo pakketten.

(#) Inbegrepen in de prijs is gebruik van het schoolmateriaal (vleugel, harnas, helm, radio), de instructie door een erkende monitor en het gebruik van de site. Niet inbegrepen: verzekering, vervoer naar de locatie, consumptie.

(##) Een pakketprijs is voor 5 leshelling dagen + een jaarverzekering. Het pakket is 2 jaar geldig. Inbegrepen in de prijs is gebruik van het schoolmateriaal (vleugel, harnas, helm,radio), de instructie door een erkende monitor en het gebruik van de site. Niet inbegrepen: vervoer naar de locatie, consumptie.

Gelieve ons te mailen voor een pakket prijs, want dan krijg je ineens de nodige voucher codes nodig om te boeken.

(+) Inbegrepen in de prijs is gebruik van het schoolmateriaal (vleugel, harnas, reserve, helm, radio), de instructie door 2 erkende monitoren. Het (auto)vervoer ter plaatse in functie van de opleiding. Niet inbegrepen: verzekering, vervoer naar de locatie, eventuele vliegpas, skipas of extra vervoerskosten specifiek aan een start, verblijf, consumptie.

(++) Inbegrepen in de prijs is gebruik van het schoolmateriaal (vleugel, harnas, reserve, helm, radio), 10 vluchten of meer (indien er geen 10 vluchten behaald konden worden, zal er een compensatie tegenover staan), de instructie door 2 erkende monitoren. Het (auto)vervoer ter plaatse in functie van de opleiding. Niet inbegrepen: verzekering, vervoer naar de locatie, eventuele vliegpas, skipas of extra vervoerskosten specifiek aan een start, verblijf, consumptie.

Voor alle stages gelden de annulatievoorwaarden van Airsport.

Verzekeringen

Parapenteverzekering

Dit is een Burgerlijke Aansprakelijksheidverzekering (BA), wanneer je schade toebrengt aan andere personen (tegen derden). Dit komt gelukkig zelden voor, maar de de kosten kunnen snel oplopen.

 • We aanvaarden enkel de verzekering die we via de Federatie bij Aviabel bekomen, het gaat hier over BA “Luchtvaart”.
 • Deze verzekering is verplicht voor alle opleidingen en club activiteiten. Ook al heb je een andere verzekering vanuit het buitenland.
 • Als leerling regelen we deze verzekering voor jou op basis van jouw inschrijving rechtstreeks via de federatie.
 • Als club lid moet je deze verzekering rechtstreeks met de federatie regelen.

Meer info over deze verzekering bij de BVVF.

Reisbijstandverzekering

 • Soms ook Repatriëringsverzekering genoemd.
 • Dit is een verzekering voor als jij een ongeval hebt met parapenten, medische bijstand nodig hebt, en terug naar huis moet gerepatrieerd worden.
 • Er zijn verschillende verzekeraars die een reisbijstandverzekering onderschrijven, maar let er zijn er maar enkele die parapente niet uitsluiten. Dus als je reeds een verzekering hebt controleer dit eerst (bvb Touring en DKV dekken dit niet).
 • Een reisbijstandverzekering bij Europ-Assistance heb je al vanaf €18.

Annulatieverzekering

Deze verzekering is niet verplicht maar wel warm aanbevolen.

 • Als je niet kan meegaan op buitenlandse stage of reis, door allerlei redenen (gezondheidsredenen, ingrijpende gebeurtenissen in je leven, …), dan kan je bij annulatie van jouw kant, eenvoudig jouw inschrijvingsgeld terug vorderen van de verzekering.
 • De beste formule is te vinden bij EuropAssistance en deze is te combineren met bovenstaande reisbijstand.
 • Een annulatieverzekering bij Europ-Assistance heb je al vanaf €15.

We gebruiken cookies om uw browserervaring te verbeteren door te onthouden dat u bent ingelogd. Bij het invullen van een contactformulier worden cookies gebruikt om uw gegevens voor een volgende keer te onthouden .